Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155 1.8 TS 1995г. Питане за газова уредба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: Ей

Първоначално публикувано от krasyb
    колеги реших вече, твърдо на газ! Ми то не се издържа бе
    Аз съм с '94 155 ТС 2.0 8V. Оказа се че тръбите на инджектора са пластамсови и не ми препоръчват конвенционално газово. Всъщност не разбрах кое точно трябва да метално и кое не, но тва е положението? Някой има ли представа как стоят нещата при тоя двигател???
    А стига бе. Аз съм със служебна 2.0л ТС 1994г и са си алуминиеви. каква е твоята ?
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Re: Abe

Първоначално публикувано от krasyb
      колеги, оказа се че на двигателите до 1993 г. вкл. са алуминиеви, след това пластмаса. С двама колеги със същия мотор но от 93 с алуминий, говорих. Те са сложили газово обикновено с изпарител и клапа /около 500 лв/и вече 20ина хил. км нямат грижи никви. Но ме посъветваха да сменя колекторите с алуминиеви.
      та следващият въпрос е аджеба едни и същи ли са и позволяват ли взаимозамяна???

В Събота ще зьвъня на Италянеца да провера има ли алуминиеви и колко лв. Ако някой от вас има идеи некви, моля ))

Освен това дали е само кутията или има нещо друго допълнително към тях ???

ПП. И защо точно "бош F5DC"???

Ааа и още нещо, дали стават колекторите от 164-ка същия двигател а?
      Горе на кръстовището на Околовръстното и Симеоновско шосе има 1 155 1,7 ТС със счупен мотор. Когато ходих да си търся една част ми направи впечатление, че по мотора всичко го има (с изключение, че е блокиран) и интейка беше метален Тази 155 е в една морга (как гадно звучи само), като пътуваш от Княжево към Младост по Околовръстното, подминаваш Симеоновско и веднага след кръстовището вдясно. Тия там не са много наясно с нещата, ама се пазариш преди да платиш нещата
      УСПЕХ!
      п.с. Мисля, че има малка разлика в колекторите от 164
      sigpic

Comment

OK

и тука в Бс има една 1.7 ама дали са същите колектори???
        ще ходя да я гледам утре. Стискайте палци. Утре мой човек е в Сф и ще прескочи до италянеца да види там кво има.

Comment

Working...
        X