If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
колеги реших вече, твърдо на газ! Ми то не се издържа бе
Аз съм с '94 155 ТС 2.0 8V. Оказа се че тръбите на инджектора са пластамсови и не ми препоръчват конвенционално газово. Всъщност не разбрах кое точно трябва да метално и кое не, но тва е положението? Някой има ли представа как стоят нещата при тоя двигател???
А стига бе. Аз съм със служебна 2.0л ТС 1994г и са си алуминиеви. каква е твоята ?
Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S. Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
колеги, оказа се че на двигателите до 1993 г. вкл. са алуминиеви, след това пластмаса. С двама колеги със същия мотор но от 93 с алуминий, говорих. Те са сложили газово обикновено с изпарител и клапа /около 500 лв/и вече 20ина хил. км нямат грижи никви. Но ме посъветваха да сменя колекторите с алуминиеви.
та следващият въпрос е аджеба едни и същи ли са и позволяват ли взаимозамяна???
В Събота ще зьвъня на Италянеца да провера има ли алуминиеви и колко лв. Ако някой от вас има идеи некви, моля ))
Освен това дали е само кутията или има нещо друго допълнително към тях ???
ПП. И защо точно "бош F5DC"???
Ааа и още нещо, дали стават колекторите от 164-ка същия двигател а?
Горе на кръстовището на Околовръстното и Симеоновско шосе има 1 155 1,7 ТС със счупен мотор. Когато ходих да си търся една част ми направи впечатление, че по мотора всичко го има (с изключение, че е блокиран) и интейка беше метален Тази 155 е в една морга (как гадно звучи само), като пътуваш от Княжево към Младост по Околовръстното, подминаваш Симеоновско и веднага след кръстовището вдясно. Тия там не са много наясно с нещата, ама се пазариш преди да платиш нещата
УСПЕХ!
п.с. Мисля, че има малка разлика в колекторите от 164
и тука в Бс има една 1.7 ама дали са същите колектори???
ще ходя да я гледам утре. Стискайте палци. Утре мой човек е в Сф и ще прескочи до италянеца да види там кво има.
Comment